Barszcz biały z Kochanowa

Składniki

  • 1 butelka Barszczu Białego z Kochanowa,

  • 1 średnia cebula,

  • 2 łyżki masła,

  • 1/2 szklanki mleka,

  • 1/4 szklanki śmietanki 30% (opcjonalnie),

  • 30 dag borowików (mogą być mrożone),

  • 1,5 litra wody,

  • sól,

  • pieprz,

barszcz biały z Kochanowa

Składniki

  • Zakwas żytni

  • 1 średnia cebula,

  • 2 łyżki masła,

  • 1/2 szklanki mleka,

  • 1/4 szklanki śmietanki 30% (opcjonalnie),

  • 30 dag borowików (mogą być mrożone),

  • 1,5 litra wody,

  • sól,

  • pieprz,

barszcz biały z Kochanowa

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na maśle na złoty kolor. Do cebuli dodajemy skrojone grzyby, solimy i dusimy jeszcze 20 minut podlewając wodą. Wlewamy resztę wody i gotujemy 15 minut. Dodajemy zimne mleko i dobrze rozmieszany Barszcz Biały z KOCHANOWA. Pozostawiamy na ogniu ok. 5 minut, odstawiamy i dolewamy słodką śmietankę (opcjonalnie), przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, można dodać ząbek czosnku.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na maśle na złoty kolor. Do cebuli dodajemy skrojone grzyby, solimy i dusimy jeszcze 20 minut podlewając wodą. Wlewamy resztę wody i gotujemy 15 minut. Dodajemy zimne mleko i dobrze rozmieszany Barszcz Biały z KOCHANOWA. Pozostawiamy na ogniu ok. 5 minut, odstawiamy i dolewamy słodką śmietankę (opcjonalnie), przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, można dodać ząbek czosnku.