Barszcz Biały z Kochanowa

Rozsmakuj się w oryginalnym, tradycyjnym, rodzinnym smaku, przygotowywanym w 100% z naturalnych składników: mąki żytniej, płatków owsianych i świeżego, polskiego czosnku oraz krystalicznie czystej wody z pokładów jurajskich. Nie dodajemy octu, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Barszcz biały z Kochanowa to nie tylko tradycyjny, wyjątkowy smak, ale też wysoka jakość. W ich produkcję wkładamy całe nasze serce i mnóstwo czasu – dlatego znajdziesz nas tylko w sklepach ceniących sobie najwyższą jakość.
.

ZOBACZ PRZEPIS

Rozsmakuj się w oryginalnym, tradycyjnym, rodzinnym smaku, przygotowywanym w 100% z naturalnych składników: mąki żytniej, płatków owsianych i świeżego, polskiego czosnku oraz krystalicznie czystej wody z pokładów jurajskich. Nie dodajemy octu, sztucznych barwników i wzmacniaczy smaku. Barszcz biały z Kochanowa to nie tylko tradycyjny, wyjątkowy smak, ale też wysoka jakość. W ich produkcję wkładamy całe nasze serce i mnóstwo czasu – dlatego znajdziesz nas tylko w sklepach ceniących sobie najwyższą jakość.
.

ZOBACZ PRZEPIS
Barszcz biały z Kochanowa

Właściwości prozdrowotne Barszczu Białego

W porównaniu z innymi zupami, barszcz biały zawiera zdecydowanie więcej błonnika, który pochodzi od warzywnego wywaru. Błonnik spowalnia wchłanianie węglowodanów i reguluje poziom insuliny, zapobiegając wahaniom poziomu cukru we krwi. Przyspiesza także eliminację toksyn i oczyszczanie organizmu oraz wspomaga układ krążenia, obniża poziom cholesterolu i zapobiega chorobom jelit. Dzięki temu, że usprawnia nasz układ trawienny, znacznie poprawia wygląd skóry, dodaje włosom blasku, wzmacnia paznokcie i wyszczupla sylwetkę.

  • zawiera wapń: sprawia, że mamy mocne kości, zdrowe zęby, prawidłową krzepliwość krwi. Właściwe stężenie tego pierwiastka to również sprawne mięśnie, odprężone nerwy.

  • zawiera  cynk: umożliwia utrzymywanie optymalnego stężenia witaminy A i jej zużycia przez tkanki, poprawia sprawność intelektualną, szczególnie u osób w podeszłym wieku, uczestniczy w procesie mineralizacji kości i regeneracji tkanek.

    .

  • zawiera wapń: sprawia, że mamy mocne kości, zdrowe zęby, prawidłową krzepliwość krwi. Właściwe stężenie tego pierwiastka to również sprawne mięśnie, odprężone nerwy.

  • zawiera  cynk: umożliwia utrzymywanie optymalnego stężenia witaminy A i jej zużycia przez tkanki, poprawia sprawność intelektualną, szczególnie u osób w podeszłym wieku, uczestniczy w procesie mineralizacji kości i regeneracji tkanek.

  • zawiera potas: jest elektrolitem, który kontroluje pracę mięśni. Umożliwia generowanie impulsów elektrycznych w komórkach naszego ciała, w tym w komórkach mięśni serca, czyli odpowiada za każde uderzenie naszego serca.

  • zawiera  sporo wartościowego białka (więcej niż mąka pszenna)

  • mąka żytnia razowa posiada więcej składników mineralnych

    .

    .

  • zawiera potas: jest elektrolitem, który kontroluje pracę mięśni. Umożliwia generowanie impulsów elektrycznych w komórkach naszego ciała, w tym w komórkach mięśni serca, czyli odpowiada za każde uderzenie naszego serca.

  • zawiera  sporo wartościowego białka (więcej niż mąka pszenna)

  • mąka żytnia razowa posiada więcej składników mineralnych

  • jest zasobny w węglowodany, a to za sprawą mąki żytniej razowej, z której robi się zakwas

  • przywraca równowagę kwasowo-zasadową w organiźmie, a także dostarcza wielu cennych składników mineralnych,

  • jest bogatym źrodłem probiotyków oraz posiada wiele witamin z grupy B

    .

    .

    .

    .

  • jest zasobny w węglowodany, a to za sprawą mąki żytniej razowej, z której robi się zakwas

  • przywraca równowagę kwasowo-zasadową w organiźmie, a także dostarcza wielu cennych składników mineralnych,

  • jest bogatym źrodłem probiotyków oraz posiada wiele witamin z grupy B